ادوارد مونک ادامه نقاشی ها 1 Edvard Munch

در باره بعضی از تابلوهای مونک

زمانیکه تابلوی «روز بعد»/شماره / به نمایش گذاشته شد. برای تماشا کنندگان همان یک شوک بود. دیدن زنی دراین حالت ؛ بخواب رفته در حالت مستی ؛ در حالیکه تمامی شب را به شب زنده داری مشغول بود است ؛ دو گیلاس نیمه خالی ؛ به هم ریختگی تختخواب و دو لکه سرخ روی گردنش ؛ کافی بود تا خشم تماشاگران وابسته به طبقه مرفه و مدعی اخلاق را بر انگیزد.

«مونک» اولین رابطه عشقی جدی را با در سال 1880 تجربه کرد. وی درکارگاه نقاشی  «کروگ» با    » میلیه انگل هارت»

Millie Egelhardt

آشنا شد.  وی «مونک » را با اسرار عشق آشنا کرد. رابط این دو تا سال 1889 طول کشید . شوهر «میلیه» دکتر و افسرنیروی دریایی بود. اما شوهر داشتن  باعث نگرانی و دغدعه خاطر «ملیه» نبود. وی در یاداشت های خود می نویسد که ( من این اجاره را دارم که هرگونه که دلم بخواهد زندگی کنم) . اما چیزی که برای مونک فاجعه بود این بود که «ملیه» دارای رابطه ها متعددی درماورای زندگی زناشیویی داشت .

 ################

در تابلوی «بلوغ»/شماره/ که برای اولین بار تقریبا  در سال  1886 به نقش کشیده شده ولی اکنون اثر از ان دردست نیست وبار دیگ در سال 1893 دوباره نقاشی شد؛ «مونک» دختر جوانی را نشان می  دهد که برای اولین بار متوجه جنسیت خود شده اشت.  وحشت  و حیرت، و احساسات متضاد  وی از این کشف؛ توسط «مونک » با کشیده چشمهای بیش از حد ازهم گشوده شد و دستهایی که در درمیان زانوهایش به هم گره خورده اند و یک سایه تهدید آمیز روی دیوار عنیت داده شده است .

########################

در تابلوی «کیرستیانیا –بوهم 2» شماره/ «مونک «اودا کروگ» همسر «کیرستیان کروگ» را       این گونه تقاشی می کند که «اودا» در انتهای صحنه پشت میزی ایستاده است . دور میز مردانی که در زندگی وی نقش بازی کردند ؛ نشسته اند. «اودا» آزاد است درحالیکه مردان از جهات گوناگون؛ ازدواج؛ جدایی؛ حسادت و شوق  به وی وابسته اند .

 ###################

از دیگاه «مونک» در وجود زنان چیز اسرار امیزی وجود داشت . چیزی که وی بدرستی نمی توانست آنرا درک کند. زنان نقشهای گوناگونی در زندگی مردان دارند. مادر؛خواهر؛همسرو مقدس . اما در ارتباط با شهوت وعشق می توانند معشوق؛  جنده؛خونخوار؛ فریبکار- حوا ؛ ادم را فریب  داد- وهیولا باشند

.

«مونک » تابلوی «زن درسه جلوه» را در سال 1894 به نقش کیشد . و بعد نیز بارها تابلوهای با همین موضوع نقاش کرد

  منبع : اروس اثر هولگر کوفوده

Holger Koefode

بیان دیدگاه